Muž měl bít pěstí do hlavy 80letou stařenku. Policie žádá o pomoc

"Havlíčkobrodští kriminalisté intenzivně pátrají po dosud neznámém pachateli, který má na svědomí loupežné přepadení seniorky v Havlíčkově Brodě," oznámila policejní mluvčí Daniela Čírtková.

Neznámý pachatel podle policie krátce před půl desátou dopoledne chtěl vzít 80leté ženě kabelku. "Zezadu ji srazil do sněhu, bil ji přitom pěstmi do hlavy, a když se zvedala ze země, snažil se jí silou strhnout kabelku, kterou měla zavěšenou na pravém rameni," popsala Čírtková. 

Přepadená žena křičela o pomoc a nechtěla svou kabelku muži dát. Ten tak vytáhl kuchyňský nůž, přeřízl popruh kabelky a kabelku ji sebral, uvedli kriminalisté. Poté měl z místa utéct. 

[chooze:article;value:475290]

"Ženě způsobil tržnou ránu v obličeji a škodu na odcizených věcech ve výši nejméně 3 000 korun. Na místo byly vyslány nejbližší policejní hlídky, včetně služebního psa a rozjelo se pátrání v nejbližším okolí," poznamenala Čírtková. "Žena byla ošetřena posádkou zdravotnické záchranné služby a poté byla převezena do zdravotnického zařízení," doplnila.

Policisté hledají svědky, kteří o muži, kterého jim napadená seniorka popsala, mají o bližší informace a žádají, aby zavolali na linku 158. "Muž byl zhruba 170 centimetrů vysoký, na sobě měl oblečené tmavé kalhoty a černou bundu a na rukou měl oblečené rukavice," sdělila Čírtková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.