Muž měl pět let vědomě šířit virus HIV. Pražská policie hledá jeho milence

Případ policisté z Prahy 3 vyšetřují od konce letošního července. Tehdy se 30letý muž přišel sám přiznat na policejní služebnu, protože ho mělo tížit svědomí. "Policistům uvedl, že od roku 2018 do konce července 2023 měl pohlavní styk s více než 25 muži, kdy jim neřekl, že je HIV pozitivní," sdělila v pátek na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Dotyčný však na muže, se kterými měl pohlavní styk, nemá žádné kontaktní údaje. Seznámil se s nimi totiž v pražských gay klubech či pornokabinkách a vždy se jednalo o vztah na jednu noc.

[chooze:article;value:467902]

Pražští kriminalisté proto veřejnost na jeho závažné a nebezpečné jednání upozorňují. "V této souvislosti pátrají po dalších poškozených, kteří s mužem měli intimní styk, aby se neprodleně ozvali na linku 158 nebo vyšetřovali případu na e-mail orp3.skpv.ook3@pcr.cz," vyzvala Siřišťová.

Vyšetřovatelé se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci. V případě odsouzení hrozí dotyčnému až tříletý pobyt za mřížemi.

​Kombinace léků proti HIV a chřipce vyléčila ženu nakaženou koronavirem. Více se dozvíte v následující reportáži (2/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.