Muže, který úmyslně šířil HIV, pustili na svobodu. Objevil se hned na seznamce

"V žádném vězeňském zařízení na území České republiky se v tuto chvíli nenachází," řekla TN.cz mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. Případ více dále nekomentovala. Podle informací TN.cz se Pfeifer dostal na svobodu v říjnu loňského roku, kdy ho z vězení podmínečně propustili.

Čtenáři TN.cz navíc upozornili redakci, že se na seznamovací aplikaci určené pro gaye objevil profil s fotkou muže, který je nápadně podobný právě Zdeňku Pfeiferovi. Dotyčný navíc vystupuje pod přezdívkou HIV kluk, což může naznačovat, že se jedná právě o Pfeifera.

​Zdeněk Pfeifer podle obžaloby věděl od roku 2013, že je nakažený virem HIV, před svými sexuálními kontakty to ale zatajil. Dva z nich pak virem HIV nakazil. Partnery si vyhledával přes internetové seznamky i na mosteckém koupališti. Pohlavní styk měl podle policie i s chlapci, kterým v té době nebylo ani 15 let.

[chooze:article;value:351902]

​Na Zdeňka Pfeifera podal státní zástupce obžalobu. Po obvinění ale zmizel v Thajsku, kde se živil jako instruktor potápění.

V lednu 2017 ho Thajsko vydalo zpět do Česka. Ústecký krajský soud ho za osm trestných činů včetně šíření nakažlivé choroby poslal na 11,5 let do vězení, odvolací Vrchní soud v Praze mu poté trest snížil na devět let za mřížemi.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.