Muž měl úmyslně najet do skupiny lidí. Policie ho obvinila ze tří trestných činů

[chooze:gallery;value:32747]

"Dne 6. srpna 2023 krátce před jednou hodinou jsme přijali oznámení, že v Klatovech v ulici Pražská se řidič pokusil najet s vozidlem do skupinky osob pohybujících se na chodníku," informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Jeden muž je po nárazu zraněný. Budova, do které narazil, je poškozená. "Na případu pracovali klatovští policisté a následně si jej převzali krajští kriminalisté. Ti nyní zahájili trestní stíhání třicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," upozornila Brožová.

Vše začalo v neděli krátce po poledni konfliktem mezi dvěma muži. "Po předchozí slovní i fyzické rozepři s 24letým mužem usedl v ulici Zlatnická do osobního vozidla tovární značky Toyota, ač měl Městským úřadem Přeštice a Městským úřadem Klatovy vysloven zákaz řízení motorových vozidel do dubna 2024," popsala konflikt policejní mluvčí.

[chooze:article;value:516711]

Následně podle kriminalistů vjel na chodník, po kterém zrovna šlo šest mužů, včetně toho, se kterým měl před chvílí konflikt. Většina ze skupiny stihla uskočit. Jeden má zraněnou nohu. 

"Poté vozidlo narazilo do budovy a došlo k poškození výlohy, vstupních dveří a pláště budovy. Poškozené bylo i vozidlo. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byla s výsledkem pozitivním 1,73 promile alkoholu v krvi," uvedla Brožová.

Řidiče policisté okamžitě zadrželi a poslali do cely. "Kriminalisté po sdělení obvinění státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Návrh státního zástupce soudce dnes akceptoval, a tak je obviněný stíhaný vazebně," doplnila policejní mluvčí. V případě odsouzení mu hrozí pět až 12 let ve vězení.

Motorkářka na Vysočině narazila do stromu. Policie hledá svědky tragické nehody (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.