Muž na Sokolovsku měl umlátit známou. Za vraždu mu hrozí i výjimečný trest

Kriminalisté obvinili z vraždy 48letého muže z Nového Sedla na Sokolovsku. Dotyčný měl v nočních hodinách z pátku na sobotu dorazit do bytu, kde bydlela jeho 42letá známá. "Dvojice měla mít slovní rozepři ohledně získání omamných a psychotropních látek," přiblížil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Konflikt se však vyostřil natolik, že obviněný měl následně ženu napadnout a několikrát udeřit do hlavy. "Jednat měl s úmyslem ženu usmrtit a pro sebe získat majetkový prospěch," doplnil Kopřiva.

[chooze:article;value:474515]

Bezvládné tělo své známé měl nakonec přikrýt přikrývkou a z bytu odejít. Tělo 42leté oběti pak v sobotu kolem šesté hodiny ráno našel po návratu z práce její přítel. "Ten jí měl ještě poskytnout první pomoc, ale v tu dobu již žena nejevila známky života. Rozsáhlým zraněním, bohužel, na místě podlehla," uvedl Kopřiva.

Případem se okamžitě začali zabývat kriminalisté. Ti poté ve spolupráci se zásahovou jednotkou v neděli kolem 18. hodiny muže zadrželi v bytě nedaleko místa, kde měl ženu zabít.

V případě prokázání viny muži, který byl již v minulosti za pokus o vraždu pravomocně odsouzen, hrozí 15 až 25 let ve vězení, nebo dokonce výjimečný trest. Na rozhodnutí soudu si dotyčný počká v policejní cele.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.