Muž nabízí zadarmo ubytování u moře v Chorvatsku. Má jedinou podmínku

Novostavba postavená před šesti lety na předměstí Splitu s jídelnou, obývákem, vybavenou kuchyní, koupelnou, soukromým parkovištěm a balkónem s výhledem na moře. Pro mnohé lidi je takový dům snem. Muž se rozhodl ve facebookové skupině takové ubytování nabídnout zadarmo, informoval web Slobodna Dalmacija.

Po nájemníkovi ale žádá, aby se o dům staral a udržoval bazén. Háček je však v tom, že v něm nebude možné žít celý rok. Pouze sedm měsíců mimo sezonu. "Zbytek roku možnost ubytování v některém z apartmánů v zařízení. Veškeré režijní náklady hrazeny. Možnost přivýdělku v sezóně," slibuje ale majitel v inzerátu.

"Je to budova pouze pro turistiku, nikdo tam nebydlí. Já žiju v Dubrovníku a chtěl jsem nabídnout možnost ubytování zdarma výměnou za to, že někdo ten prostor bude udržovat, když budu pryč," vysvětlil. Má sice hospodyně, chtěl by ale někoho natrvalo.

[chooze:article;value:518769]

S podobným systémem už má zkušenosti. "Byla tam jedna paní, která ale bohužel zemřela. Pak tam bydlel kamarád, který odjel z Chorvatska za prací," poznamenal.

První kandidáti už se muži přihlásili, napsal web DNEVNIK.hr. Rozhodne se ale až na základě pohovorů. Nejradši by sice byl, kdyby se nakonec nastěhoval někdo, koho zná, ale neznámému člověku se také nebrání.

"Je to dobré pro toho, kdo se nastěhuje, dobré i pro mě. V cestovním ruchu jsem 20 let a musím lidem věřit. Před pár lety jsem se setkal s krádeží v bytě a zloděje jsme velmi rychle odhalili. Oblast je vybavena kamerami a osoba samozřejmě poskytne své informace z důvodu prevence. Ale věřím, že člověk, který jde dělat něco špatného, ​tedy ​krást nebo třeba ignorovat jedinou podmínku, kterou si v inzerátu kladu, si vlastně škodí. Snadno najdu náhradu a oni budou mít problém najít lepší podmínky," uvedl.

K Chorvatsku zabloudili ohrožení kytovci. Není to dobrá zpráva, bojí se odborníci (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.