Muž okrádal lidi po celém Česku. Dopadli ho policisté ve Velké Británii

V roce 2020 vycestoval z Česka jako svobodný a nyní zpátky do České republiky už omezený na svobodě – přesněji řečeno s pouty na rukou. Senioři bývají zranitelnou skupinou, jsou důvěřiví a nedokážou se ani ubránit fyzickému nátlaku. Co případ to smutný příběh, na jehož konci jsou většinou ukradené celoživotní úspory.

"Šetřil jsem si na pohřeb. Chtěl jsem mít důstojný odchod z tohoto světa," sdělil okradený senior.

U podobných případů objasněnost nebývá vysoká, ale teď se to povedlo. Podle kriminalistů měl tenhle člověk připravit o cennosti dvanáct lidí. "Tvrdil jim, že dovezl jejich dětem zboží. Mělo se jednat převážně o mobilní telefon a v jednom případě o objednané prášky," popsal kriminalista.

[chooze:article;value:538837]

​Muž měl dokonce před seniorem předstírat, že s jeho dítětem telefonuje. Údajně tvrdil, že zboží u něj zanechá a řekl si o peníze. Na seniory působil velmi věrohodně. "Škoda dosahuje částky 330 tisíc korun," upřesnila policie v Hradci Králové Magdaléna Vlčková.

Smyčka se utahovala a on zmizel za hranice. Jenže v Británii se měl taky dát na špatnou stranu zákona. Dopouštěl se tam trestné činnosti a vystupoval pod různými identitami.

Muži hrozí pět let vězení. Na začátek soudu si počká v královéhradecké vazební věznici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.