Muž přišel v myčce aut o peněženku. Zloděj mu z účtu vybrat několik tisíc

Scénu z grotesky připomíná záznam z bezpečnostní kamery na čerpací stanici, která zachytila drzého zloděje. Policie teď po něm pátrá.

"Neznámý muž využil situace, kdy poškozený myl svůj vůz v myčce v Plzeňské ulici. V nestřeženém okamžiku přišel ke dveřím spolujezdce, otevřel je a z místa spolujezdce, ze sedačky, odcizil peněženku," řekl mluvčí policie Jan Rybanský.

Zloděj několikrát oběhl vůz a sledoval, kam se řidič pohne tak, aby ho nenachytal. Ačkoliv zcela zmáčený vodou, nakonec odešel i s úlovkem. "Poškozený měl v peněžence nejen 140 eur, ale také několik platebních karet," upřesnil Rybanský.

[chooze:article;value:538950]

​U nich nechyběl ani napsaný PIN kód, a tak si zloděj, po následném výběru hotovosti z bankomatu, přišel dohromady na bezmála 20 tisíc korun. Policisté teď žádají veřejnost o pomoc s jeho dopadením.

Řidiči by proto měli být obezřetní nejen při mytí auta, ale například i při tankování nebo nakládání nákupu do vozu. "Kdykoliv vystupuji z auta, tak zamknu," dušují se řidiči. "Vlastně jsem flink, nezamykám. Já tam mam takový bordel, že kdyby mi něco ukradli, tak mi aspoň uklidí," dodal další.

Policisté radí zamykat vůz vždy, když ho opouštíme, anebo mít alespoň cennosti u sebe.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.