Muž usnul na brněnském nádraží, okradli ho o slepeckou hůl a oblečení

Spánek na autobusovém nádraží u hotelu Grand v Benešově ulici v Brně se v noci na středu nevyplatil společensky unavenému zrakově hendikepovanému muži. Kolemjdoucí mu sebral igelitovou tašku s osobními věcmi a slepeckou hůl, které měl do té doby položené u nohou.

"Měl ale štěstí, že nedaleko parkoval řidič, který vše sledoval ze svého osobního vozu," říká mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem s tím, že svědek vše okamžitě popsal jeho kolegům na lince 156.

[chooze:article;value:552972]

"Nejbližší autohlídka městské policie právě kontrolovala okolí hlavního nádraží, a tak přijela už během dvou minut. Podezřelého vypátrala v nedalekém drážním areálu, právě když si prohlížel obsah tašky," doplnil Ghanem.

"Další dvojice strážníků vzbudila okradeného čtyřicátníka. Na dotaz, jestli něco postrádá, odpověděl, že mu chybí slepecká hůl a taška s oblečením a hygienickými potřebami. Přesně tyto věci u sebe měl dopadený pětapadesátiletý muž," popsal mluvčí strážníků další vývoj s tím, že zadrženého muže předali strážníci do rukou policie kvůli podezření ze spáchání trestného činu.

Policisté zasahovali proti ozbrojenému muži v Praze. Našli u něj několik zbraní (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.