Muž v Kopřivnici měl byt plný chemikálií. Policie explozi řeší jako obecné ohrožení

Hrůzný závěr roku mají za sebou obyvatelé osmipatrového věžáku v Kopřivnici. Ve čtvrtek ve čtvrt na osm večer je vyděsil silný výbuch. Na místo okamžitě vyjeli hasiči a záchranáři. "Na místě jsme měli několik desítek evakuovaných osob a jednu zraněnou osobu," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Popp.

"Utrpěl popáleniny na obou horních končetinách a části obličeje," sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

[chooze:article;value:477511]

Podle lékařů ostravské fakultní nemocnice je popálený mimo ohrožení života. 29letý muž si podle policistů vyráběl dělobuchy na silvestra. V jeho bytě ve čtvrtém patře našli pyrotechnici velké množství chemikálií. "Kriminalisté muže vzhledem k jeho hospitalizaci, a tedy zranění dosud nevyslechli," doplnila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Při explozi se v domě zřítila příčka, která oddělovala od sebe dva byty. I kvůli tomu hasiči evakuovali z paneláku 47 lidí. Jelikož výbuch podle statika nepoškodil dům, lidé se od rána mohli vracet domů. Pro důchodkyni přijel její syn. "Přijela rodina, abychom se mohli jet někam vyspat," popsala obyvatelka domu.

Nájemníka, který explozi má mít na svědomí, obyvatelé domu příliš neznali. "Tam se už tolik lidí nastěhovalo v našem domě, že je člověk ani nezná," uvedla jedna z žen.

S blížícími se oslavami Nového roku záchranáři v podvečer vyjeli k dalšími případu. V Sedlčanech ve středních Čechách 25letému mladíkovi explodovala v ruce podomácku vyrobená petarda a se zraněním také skončil v nemocnici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.