Muž vniknul na hotelový pokoj. Chtěl vraždit a zranil tři lidi, tvrdí policie

"Velmi krátce po sobotním poledni vyjeli ostravští policisté k prověření oznámení o potyčce v hotelovém domě v Ostravě – Hrabůvce. Na místě se nacházelo několik zraněných osob. Jednoho muže policisté okamžitě zadrželi," informovala v úterý policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Podle kriminalistů vniknul 36letý muž bez svolení na jeden z pokojů a napadl ženu a dva muže. "Všichni tři byli zraněni, přičemž jeden z mužů je stále se závažnějšími zraněními v péči zdravotníků," sdělila Štětínská.

"Na základě zadokumentovaných informací obvinili krajští kriminalisté 36letého muže z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy, zločinu vydírání a přečinů porušování domovní svobody a výtržnictví," doplnila policejní mluvčí. Státnímu zástupci podali návrh na vzetí obviněného do vazby.

[chooze:article;value:529209]

"Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo trest výjimečný," uvedla Štětínská. "Muž se měl totiž jednání dopustit na dvou nebo více osobách současně s vědomím, že poškození figurují v jiném případu," doplnila. Na dotaz TN.cz, jestli šlo o jinou kauzu obviněného, policejní mluvčí neodpověděla. "Ale právě kvůli tomu, že šlo o účastníky jiného soudního řízení, je navrhovaný trest tak vysoký," poznamenala.

Okolnostmi případu se policisté stále zabývají. "Motiv nadále zjišťujeme," řekla Štětínská.

Muž v Praze měl napadnout dvě ženy. Bezdůvodně jim dal pěstí do obličeje (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.