Muže chtěl po nehodě podvést viník. Chtějte občanku, radí policie

Banální nehoda, kterých se stanou tisíce, se udála ve středu. Řidič přehlédl při couvání na čerpací stanici druhé auto a došlo ke kolizi.

Viník měl nabouraný nárazník, muž, který za to nemohl, vpředu promáčklé dveře. Nikomu se nic nestalo, škoda byla odhadnutá jen na 15 tisíc korun. Řidiči se domluvili a o zavinění jednoho z nich nebylo pochyb. Tím ale idyla končí.

Poškozený trval na sepsání formuláře pro pojišťovnu, viník tvrdil, že velmi spěchá a že dokumentaci vyřeší druhý den. Představil se, předal telefonní číslo s tím, že si pánové zavolají. A poškozený volal první. Číslo bylo nedostupné, a jak se později ukázalo, nesedělo ani jméno.

[chooze:article;value:520506]

Muž s nabouraným autem se tak obrátil na policii a podle popisu policisté shodou okolností věděli, o koho se jedná. A proč řidič mlžil, vyšlo najevo záhy. Vůz, se kterým nehodu způsobil, neměl platnou technickou kontrolu.

Podle policie jde o přestupek, který projedná správní orgán, na jehož konci je pokuta. Mladík pochybil a měl s řidičem dokumentaci vyplnit.

A policie radí, taková situace se může stát komukoli. Účastníci nehody by si měli navzájem prohlédnout občanské průkazy, střet nafotit a neopustit místo, dokud spolu nevyplní formulář o nehodě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.