Čech měl vyhrožovat bombami ve vlacích a zikou v bance. Našli ho v Kolumbii

"Pražští kriminalisté dopadli muže, který v průběhu roku 2023 zaslal více než 40 výhružných e-mailů o umístění výbušnin zejména v hromadných dopravních prostředcích po celé České republice," informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Tím podle policie způsobil několikahodinová zpoždění vlaků, kde musely probíhat pyrotechnické prohlídky. "Výhrůžky také směřovaly na bankovní instituci, které hrozil, že v jejich pobočkách vypustí komáry nakažené virem zika. Jindy zase vyhrožoval zdravotnickým zařízením, že mají v budovách uložené bomby," sdělil Daněk.

Dopadnout muže bylo pro policii náročné, musela vydat i mezinárodní zatykač. Spolupracovala s Ředitelstvím pro mezinárodní policejní spolupráci a oddělením cíleného pátrání Policejního prezidia, Interpolem, Europolem a kolegy z Kolumbie i z Ekvádoru.

[chooze:article;value:545046]

"Hledaný totiž utekl nejprve do Ekvádoru a pak do Kolumbie, kdy byl následně zadržen. Tento týden tak mohl být deportován do České republiky, kde si ho převzali výše uvedení kriminalisté," uvedl Daněk.

"Devětatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestných činů vydírání, šíření poplašné zprávy a nebezpečné vyhrožování, kdy mu v případě odsouzení hrozí až pět let odnětí svobody," doplnil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.