Na dálnici z Bratislavy do Česka se srazil autobus s náklaďákem. Jeden mrtvý, 59 zraněných

[chooze:gallery;value:31691]

Událost se stala v pondělí kolem 11. hodiny dopoledne na dálnici D2 na Slovensku. "Upozorňujeme řidiče, že na úrovni odpočívadla Závod na dálnici D2 ve směru do České republiky se srazil autobus s náklaďákem," informovali na facebooku slovenští policisté.

Při nehodě zemřel jeden člověk, dalších 59 lidí se zranilo. "Byl jsem ubezpečen ze strany operačního střediska i nemocnic, že všem zraněným je poskytnuta okamžitá a kvalitní zdravotní péče. Uděláme vše pro záchranu jejich životů a zdraví. Je mi velmi líto i jednoho vyhasnutého života. Pozůstalým vyjadřuji upřímnou soustrast," citoval portál TVnoviny.sk ministra zdravotnictví Michala Palkoviče. Podle něj cestovali v autobusu turisté z Maďarska.

[chooze:article;value:501924]

Mluvčí Operačního střediska Záchranné zdravotní služby (OS ZZS) Alena Krčová jen uvedla, že někteří lidé jsou ve vážném stavu. "Na pomoc jsme vyslali pozemní i letecké záchranáře," sdělila. Nemocnice v Bratislavě v souvislosti s nehodou aktivovala i traumatologický plán.

Podle informací TV JOJ stál rumunský řidič kamionu v odstavném pruhu necelou minutu, když do něj následně narazil zezadu ve velké rychlosti autobus. Šofér měl údajně usnout. Dechová zkouška byla v obou případech negativní.

Na místě zasahují všechny záchranářské složky. Desítky hasičů pomáhaly zraněným a vytahovaly uvězněné z autobusu. "Nyní už více než 30 hasičů z Malacek a Bratislavy ve spolupráci s odtahovou službou se snaží zprůjezdnit komunikaci," informovali hasiči na sociální síti v půl druhé odpoledne.

Dálnice je ve směru na Česko uzavřená. Policisté dopravu odklání přes Malacky a Moravský Svätý Ján. "Úsek dálnice bude dlouhou dobu uzavřený," upozornili policisté. Příčiny a okolnosti tragické události nyní zjišťují vyšetřovatelé.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.