Na investování stačí dvě stovky, tvrdí expert. Popsal základní rady

Investování je v dnešní době velmi populární a díky internetu také hodně jednoduché. Využívají toho ovšem i podvodníci a je proto dobré být obezřetný. Investor Ondřej Koběrský v pondělní Snídani představil pár základních pravidel, jak být úspěšný. 

Koběrský je jedním z nejúspěšnějších českých youtuberů a svými videi zvyšuje finanční gramotnost veřejnosti. Sám ovšem říká, že neradí lidem, co mají dělat, ale popisuje, co dělá on sám. 

Začátek je ovšem podle něj pro všechny stejný. "Určitě si o tom nejdřív něco zjistit," radí Koběrský. Zatímco dřív v češtině moc informací nebylo, tak dnes to podle něj není problém. Dobré je si najít odborníka, který vyhovuje vašim potřebám a držet se ho. 

[chooze:article;value:537879]

​U samotného investování je podle odborníka dobré držet se několika základních pravidel. "Hlavní je začít. V dnešní době není problém začít třeba s dvě stě korunami. Já jsem třeba před 10 lety začínal s pěti stovkami," popsal Koběrský své začátky. Postupně se získáváním dalších informací je podle něj dobré peníze přidávat.  

Důležité je také udržet chladnou hlavu a nezmatkovat. "Pokud investujete delší dobu, tak je velmi nízká pravděpodobnost, že na tom proděláte," řekl Koběrský. Akciové trhy, stejně jako ekonomika, fungují v různých cyklech a pokud tedy začnete prodělávat, tak není dobré v panice peníze vybírat, ale zůstat a vyčkat. 

Způsobů, jak investovat, je moc. Investovat podle experta lze například do akcií, nemovitostí, cenných papírů, zlata či dluhopisů. Právě akcie jsou ovšem podle něj ideální pro lidi, kteří chtějí investovat jen pár stovek korun. 

Češi a investice

Zájem Čechů o investice roste. "Více a více lidí se zajímá. Pomohla tomu i vysoká inflace. Lidé zjistili, že si za stovku koupí stále méně věcí. Tenhle problém právě investování řeší," popsal Koběrský. Češi se podle něj ohledně investování rychle učí. V západních zemích už je podle experta vlastnění akcií poměrně běžné. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.