Na Jablonecku se srazil vlak s autem. Signalizace nefungovala, tvrdí svědci

Stalo se to v Jiřetíně pod Bukovou kousek od tamního nádraží. Krátce po půl osmé vjel řidič vozu na železniční přejezd přímo před jedoucí vlak. Na poslední chvíli zastavil těsně u kolejí, přesto následoval náraz, který automobil naštěstí odhodil zpátky do silnice. Strojvůdce podle svých slov nemohl srážce nijak zabránit. "V podstatě jsem jel z oblouku, pán mi tam vjel. Použil jsem rychlobrzdu, a nestihl jsem už zastavit," popsal strojvedoucí.

Podle vyjádření jednoho z řidičů prý signalizace na přejezdu v tu dobu nefungovala. "Žádná signalizace nesvítila červená. Až když to auto bylo nahoře. Jel jsem za tím autem, protože on to nemohl absolutně vidět," uvedl svědek incidentu.

Jeho svědectví, výpověď řidiče i údaje z výstražného zařízení nyní bude prověřovat Drážní inspekce.

[chooze:article;value:555033]

​"Nehoda se obešla bez zranění, pouze je škoda na vozidle osobním a osobním vlaku. Nyní se čeká na odtažení osobního vlaku a na došetření místa nehody," upřesnil velitel zásahu liberecké Správy železnic Jakub Pluhař.

Místo nehody bylo uzavřené, aby mohli vyšetřovatelé zjistit přesnou příčinu nehody. Je to týden, co se na Liberecku stala podobná železniční nehoda v Karlovicích u Turnova. I tam řidička vyvázla bez zranění. Policistům uvedla, že výstražné znamení přehlédla kvůli tomu, že v dané chvíli přemýšlela o něčem jiném.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.