Na Jadran míří vydatné srážky. Meteorologové varují před povodněmi

"Počasí v centrálním Středomoří ovlivňuje a minimálně do konce týdne bude ovlivňovat tlaková níže, hlavně na severovýchod Itálie a do zemí na pobřeží Jaderského moře přinese vydatné srážky a povodně," varoval na facebooku Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Sever Itálie ve středu a čtvrtek zasáhnou nejsilnější srážky. V Benátkách a okolí má podle meteorologů napršet přes 100 mm a v oblasti platí výstraha před silným deštěm s nejvyšším stupněm nebezpečí. V zemi hrozí problémy s dopravou a je možné, že některé lidi čeká kvůli možným povodním evakuace, napsal web Crisis24.

[chooze:article;value:503640]

Ve čtvrtek čeká silný déšť i Chorvatsko, jihozápad Bosny a Hercegoviny i Černou Horu, zejména na jihozápadním návětří Dinárských hor. "V oblasti Černé Hory bude intenzivní déšť pokračovat i v pátek, za 48 hodin zde naprší ojediněle kolem 180 mm. Po klidnější sobotě se v neděli do Dinárských hor intenzivní srážky vrátí, ojediněle mohou úhrny dosáhnout kolem 150 mm (pravděpodobně v kombinaci deště a bouřek)," varovali meteorologové.

Předpokládaný úhrn srážek ve čtvrtek a v pátek:

Chorvatsko čeká velmi deštivý týden. Podle webu DNEVNIK.hr by mohlo proměnlivé počasí s častými přeháňkami vydržet až 10 dnů.

V Alpách navíc bude ve středu i čtvrtek vydatně sněžit.. Napadnout má přes půl metru nového sněhu. 

Nový sníh v Alpách za středu a čtvrtek:

 Podívejte se, jaké počasí čeká v nejbližších dnech Česko:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.