To nejhorší přijde koncem týdne. Drsná změna počasí udeřila na Česko

Rekordní vedra vystřídalo v Česku chladné počasí. Podle meteorologů teploty klesly víc, než je pro tuto roční dobu obvyklé. "O to citelnější ochlazení pociťujeme," vysvětlili. Do hor se dokonce vrátil sníh.

Ten by se navíc v krajních případech mohl objevit i v nížinách. "I v nižších polohách se mohou přechodně vyskytnout sněhové vločky nebo krupky, zejména v intenzivnějších přeháňkách," informoval Český hydrometeorologický ústav na sociální síti X.

[chooze:article;value:551259]

Situace se má přiostřit hlavně o víkendu. "Přeháňky nás budou provázet ve středu i v dalších dnech. Na srážky nejbohatší budou pátek a sobota. Přeháňky na naše území přinesou potřebnou vláhu," dodali meteorologové.

V části Česka už dokonce sněžilo, ale nejsilnější nápor sněhu teprve přijde. "Do sobotní půlnoci by mělo, zejména během srážkové epizody v pátek, napadnout na hřebenech nejvyšších hor i několik desítek centimetrů nového sněhu. Nejvíce patrně na Šumavě a v Krkonoších, a to možná i kolem 30 cm," sdělil ČHMÚ.

[chooze:article;value:551086]

Podle aktuální předpovědi by se lidé mířící o víkendu do hor měli připravit i na mráz. "V sobotu navíc bude během dne sněžit i dál. Pokud se o víkendu chystáte do hor, počítejte, že na hřebeny se vrátila zima v plné síle," dodali meteorologové.

Část Česka zasypal sníh. Zimnímu počasí ještě neodzvonilo (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.