Na Lipno za zábavou, sportem i kulturou!

Ať už hledáte místo pro relaxování nebo pořádné sportovní vyžití, Rodinný areál Lipno splňuje všechny parametry, které si jen budete přát. Služby na nejvyšší úrovni, krásná šumavská příroda a komfortní zázemí.

​Rodiny s dětmi budou mít zajištěný celodenní program na největším lesním hřišti na celé Šumavě. Království lesa je dětský ráj plný zábavy! Na jeho návštěvníky čeká přes čtyřicet různých druhů atrakcí a do konce srpna tady probíhají dennodenní animační programy zdarma. Hrají se hry, soutěží se, tvoří se a mnoho dalšího. Pokaždé je nachystané jiné téma, takže na své si přijde opravdu každý. Dospěláci si mezí tím mohou dát něco dobrého v restauraci Šumavanka nebo u občerstvení Bludiště.

Kochejte se z výšky 941 metrů nad mořem

Kousek od lesního hřiště najdete unikátní Stezku korunami stromů. Naše Stezka vám umožní prozkoumat krásu šumavské přírody i krajiny a podívat se na něj z nové perspektivy. Projdete se po 675 metrů dlouhé stezce. Užijte si panoramatické výhledy na jezero Lipno a při dobré viditelnosti dohlédnete až na Alpy.

Pravý letní zážitek v jiném světle, to je večerní hudební Stezka korunami stromů! Živé letní koncerty probíhají na Stezce pravidelně každé prázdninové úterý, začátky jsou vždy od 20 hodin. Díky tomu, že je celá Stezka bezbariérová, jsou letní koncerty přístupné i pro návštěvníky na vozíčku.

Pokud byste chtěli spojit výlet do Království lesa se Stezkou korunami stromů, doporučujeme výhodný balíček 3 v 1. Tedy vstup na Stezku korunami stromů, do Království lesa + doprava Stezkabusem nebo lanovkami po tři dny.

Sportovní událost roku je zde!

Ať už patříte mezi líné kůže, nebo jste naopak nadšení ADHD sportovní šílenci, zbystřete! 12. ročník ČEZ Lipno Sport Festivalu je tady. Od pátku 11. až do neděle 20. srpna. A co Vás čeká? Mnoho tradičních i netradičních sportů k vyzkoušení.

Náročnější sportovci ocení profesionální cyklo simulátory, možnost vyzkoušet své umění při street basketbalu, na překážkové dráze, lezecké stěně a celé plejádě nejrůznějších pohybových workshopů a aktivit. Pro digitální pařmeny bude připraven stánek Hisense a Nintendo zóna se sportovními hrami. K tomu všemu bohatý kulturní program, kde si můžete s vychlazeným pivem nebo vínem poslechnout třeba Xindl X, Monkey Business, Tata Bojs a mnoho dalších.

​Strach nemusíte mít ani ze špatného počasí, protože na Lipně je dostatek alternativ. Jednou z nich je vodní ráj Aquaworld, kde je možnost relaxace po celý rok. Odpočinout si můžete ve vířivce, ve které si užijete krásný výhled na lipenskou vodní nádrž.  Aquaworld má bezbariérový přístup. 

Na Lipně je zkrátka a dobře nespočet možností a nezapomenutelných zážitků uprostřed šumavské přírody. Špičková gastronomie, skvělé služby a zábavný program pro celou rodinu jsou nejlepší pozvánkou do Rodinného areálu Lipno.

Vše na jednom místě najdete přehledně na lipno.info.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.