Na magistrátu je běžné zastrašování, někdo mě sledoval, říká zastupitelka

Drápalová se rozhodla zveřejnit neuvěřitelné příběhy z pražské politiky. "Seděl vedle nás takový zvláštní pán, a když jsme odcházeli, tak nás sledoval ven z kavárny," popsala, jak poprvé začala zjišťovat, že ji někdo sleduje.

"Ještě tu noc mi někdo začal zvonit na zvonek. Zvonění se opakovalo ve zhruba pětiminutových intervalech," pokračovala. Následně zjistila, že se jednalo o stejného člověka a měl ji sledovat i na večírku, kterého se zúčastnila. Příběh pokračoval i dále, sousedi například na plotě údajně našli držák na kameru.

[chooze:article;value:556981]

Dodnes ale neví, kdo by za sledováním mohl stát a proč se o něj pokoušel. Politička se ale domnívá, že může souviset třeba s tím, že se zajímá o praktiky podnikatelů v centru Prahy. Policie odhalila jen identitu špehů, jeden měl být bývalý policista. Nezjistila ale, kdo je objednal.

A neuvěřitelně zní v jejím podání i popis atmosféry na pražském magistrátu. Setkává se tam údajně s ponižováním, agresí nebo zastrašováním. "Občas se stane, že za mnou někdo přijde a říká mi: 'Já jsem teď mluvil s tamtím a tamtím a říkal, že jsi teď jeho nepřítel,'" uvedla.

[chooze:article;value:556405]

"Je to úřad, který má pod sebou hodně prostředků, spravuje velký majetek a zároveň není v hledáčku celostátní politiky, není tak přísně hlídaný," řekla. To podle ní přináší možnost pro ty, kteří si chtějí odnést něco navíc. V pozadí podle ní působí síť, do které jsou zapojeni politici i podnikatelé.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.