Nacher: Ať si zvyšování daní vyžere tato vláda, vstoupím do hnutí ANO

Jednání poslanců o různých zákonech v posledních letech trvalo dlouho. U konsolidačního balíčku ale opozice podle Nachera obstruovat neplánuje. "Chceme být konstruktivní opozice, nastavit vládě zrcadlo a přijít s vlastními návrhy. Kdyby se vláda snažila na sílu protlačit penzijní reformu nebo korespondenční volbu, to bych obstruoval do bezvědomí," řekl.

Konsolidační balíček je podle něj ryzí zodpovědnost vlády. "Zvyšování daní, ať si s prominutím 'vyžere' tato vláda. Nedáme jí to zadarmo, ale já bych to nedělal formou obstrukcí. Kdybychom my přišli s takovýmto balíčkem, tak by pětikoalice, kdyby byla v opozici, svolávala demonstrace na Václavském náměstí," míní Nacher.

[chooze:article;value:504314]

​Hnutí ANO podle Nachera plánuje navrhnout pozměňovací návrhy k několika tématům. "Očekávám, že budeme dávat pozměňovací návrh k zvýšení daně z příjmu právnických osob, zvýšení daně z nemovitosti, podíváme se na přesuny v tom DPH a jejich logiku, například potraviny v nižší sazbě a pití ve vyšší sazbě," nastínil poslanec.

V rámci úsporného balíčku se například sníží DPH potravin z 15 procent na 12. "Obávám se, že to je tak malá částka, že ti lidé to podle mě nepoznají. Pro obyčejného zákazníka je to skoro neměřitelné a obávám se, že jsou si toho ty řetězce vědomy," doplnil.

[chooze:article;value:504299]

​Co se týče nedostatku míst ve školách, je potřeba si posypat popel na hlavu napříč politickým spektrem, zmínil. "Otevřeme to na zastupitelstvu a budeme mít aktuální informace od ministra školství. Výhoda koalice v Praze by měla být ta, že kopíruje vládní půdorys, tak bych očekával, že Praha a stát se domluví a stát vyjde Praze vstříc," nechápe Nacher.

Na politickém spektru se už také dlouho řeší to, kdy Nacher konečně vstoupí do hnutí ANO, protože zatím je pořád jen nestraník za ANO. "Přemýšlím, jakým způsobem to teď naplánovat. Musím to nějakým způsobem promyslet, ale v řádu týdnů vstoupím do hnutí ANO," potvrdil Nacher.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.