Naděje pro ochrnuté pacienty. Díky nové metodě vykazují neuvěřitelné pokroky

Kateřina Šimonková ochrnula po pádu na ledu a nárazu do sloupu. Po deseti letech se dostala do péče Petera Olšáka v Janských Lázních. Stačilo několik sezení, při kterých lékař několika miliampéry proudu a akupunkturními jehličkami propojil postiženou část těla s tou zdravou, a Kateřina dělá neuvěřitelné pokroky.

Peter Olšák tuto metodu vyzkoušel poprvé před deseti měsíci. Teď už má 22 pacientů. "U všech, kteří dostali minimálně tři aplikace, je jasně viditelný progres," řekl lékař.

Proč se tak děje, zatím není jasné ani lékařům. Je ale jisté, že jsou to naprosto chtěné pohyby, které dokážou pacienti zopakovat i po sezení.

[chooze:article;value:573242]

"Jsme velmi hrdí, že v Janských Lázních jsou takoví lékaři, takoví odborníci, s takovými výsledky," řekl mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.

Peter Olšák dostal dokonce mezinárodní cenu za přínos medicíně v Bratislavě. K naprosto průlomové metodě v léčbě zcela přerušené míchy jsou přesto domácí odborníci stále skeptičtí. "Ať se přijedou přesvědčit na vlastní oči, ať vidí ty pacienty, a co jim řeknou," vzkazuje Olšák.

Přesto některé nemocnice a rehabilitační ústavy už metodu Petera Olšáka u vlastních pacientů zkouší a mají podobné výsledky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.