Odborník varuje před třemi příznaky rakoviny. Objevují se hned ráno

Typů rakoviny jsou stovky druhů. To samé platí i o příznacích, které se navíc často liší. Lékárník Abbas Kanani varoval před třemi symptomy. Ty mohou lidé pozorovat zejména hned ráno po probuzení, píše portál Mirror.

Jedním z varovných signálů je neustávající kašel po ránu. Přestože například u kuřáků se nejedná o nic neobvyklého, pokud potíže přetrvávají více než dva týdny, a to i v případě, kdy člověk nekouří, měl by vyhledat pomoc.

[chooze:article;value:543696]

Zbystřit je potřeba také v případě, kdy se probouzíte už unavení. "Je normální, když se ráno cítíte trošku unavení. Ale pokud to pro vás není obvyklé a únava přetrvává po celý den, měli byste se nechat zkontrolovat lékařem," řekl portálu Express Kanani.

Dalším příznakem je pak noční pocení, kdy se ráno budíte v naprosto mokré posteli. "V tomto případě navštivte praktika, zvláště pokud noční pocení doprovází únava, ztráta hmotnosti a často se vám dělají modřiny," poradil Kanani.

Lidé by potíže rozhodně neměli brát na lehkou váhu. Přestože se nemusí jednat o nic vážného, je lepší nic nepodcenit a raději se poradit s lékařem. Včasná diagnóza je totiž u většiny onemocnění opravdu klíčová.

Revoluce v léčbě rakoviny. Čeští lékaři přišli s přelomovým lékem (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.