Náhradní matka podvedla přes dvacet zoufalých párů. Vylákala z nich milion

Spousta párů touží po dítěti, ale z různých důvodů vlastní mít nemohou. V Česku nelze odnosit za úplatu dítě a následně ho svěřit do péče za účelem adopce. To by se jednalo o trestný čin. Čtyřicetiletá žena se ale nejen v právních kličkách kolem náhradního mateřství vyznala. "Působila velice fundovaně, jelikož využila svého zdravotního vzdělání," uvedl ředitel územního odboru policie v Novém Jičíně Tomáš Kvíčala.

Za pouhé dva roky slíbila odnosit dítě hned 23 párům napříč celou republikou. Ani v jednom případě ale svým závazkům nedostála. Po lidech žádala pouze úhradu nákladů spojenou s mateřstvím a jednala hned s několika páry najednou.

"V několika případech se podezřelá podrobila prvotním lékařským vyšetřením, zda je vhodnou matkou na donošení dítěte, v několika případech došlo i k implementaci embrya do dělohy. Vše činila jenom s tím, aby získala důvěru manželských nebo jiných párů s tím, aby zinkasovala peníze," upřesnil Tomáš Kvíčala.

[chooze:article;value:549682]

​Když dostala zálohu v řádech desetitisíců korun, přestala komunikovat nebo se vymluvila, že se oplodnění nevydařilo. Celkem si přišla na více než milion korun. Páry se ničeho nezákonného nedopustily. "Pro ty páry je to opravdu těžké. Někteří měli poslední možnost takto dítě získat. Takže je to pro ně opravdu osobní velice těžká záležitost," řekl Pavel Kulajta, komisař oddělení hospodářské kriminality Policie ČR.

Na policii se ale nikdo z nich neobrátil. Ta na případ přišla sama díky vlastním zdrojům. "Co se týká obviněné, ta vinu zcela nedoznala. Uvedla jen nebo připustila jen, že v minulosti ví o nějakých svých pochybeních," dodal Kulajta.

Žena má prý dokonce sama vlastního potomka. Teď čelí obvinění ze zločinu podvodu, za který jí hrozí až osm let za mřížemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.