Napětí mezi Moskvou a zemí NATO roste. Přijedeme v tancích, vyhrožují Rusové

"Vstup do NATO, zdá se, otáčí hlavy horlivých Finů. Drazí Finové, nejdříve nám zakážete vjíždět auty, nyní na kolech. Nedáváte nám na výběr," prohlásil ve svém pořadu na stanici REN-TV propagandista Tigran Keosajan. Následně ukázal obrázek tanku, ve kterém matrjoška vjíždí do Finska. Na jeho slova upozornil na sociální síti X poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

"Pozor, Finsko! Ruský propagandista Keosajan (manžel Simonjanové) vyhrožuje, že do Finska vjedou kvůli současné situaci v tancích," varoval. 

Spory vznikly kvůli přívalu migrantů z Ruska. Finské úřady kvůli tomu zavírají hraniční přechody. Vojáci na hranicích staví plot, informovala agentura yle. Otevřený zůstane jen jeden přechod.

[chooze:article;value:529989]

"Hraniční přechody využívají ti, kteří na to mají právo. A v tomto smyslu naše pohraniční stráž dodržuje všechna oficiální nařízení," řekl novinářům podle deníku The Moscow Times mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Podle Finů chtějí Rusové zemi destabilizovat nelegálními migranty. Během listopadu se do země přes východní hranici dostalo pět stovek migrantů, kteří požádali o azyl, a velkou většinu z nich podle finských politiků přivážejí k hranicím ruské úřady. Podobnou situaci zažívají i pohraničníci na polsko-běloruských hranicích, kam podle jejich zpráv vysílal žadatele o azyl běloruský prezident Alexandr Lukašenko.

Finsko v dubnu vstoupilo do NATO. Stalo se 31. členem Aliance:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.