Napřímo o ženách v politice: Richterová ukázala, jak hraje fotbal a recituje

Olga Richterová je v tuto chvíli i s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem na táboře, který jejich strana pořádá. "Máme program pro děti i dospělé. Kdo chce, tak se válí, kdo nechce, tak chodí na workshopy, diskuze, zpíváme, hrajeme fotbal a tak," nastínila Richterová, která doplnila, že fotbal hraje velmi ráda a poskytla moderátorce i názornou ukázku.

"Můj děda byl profesionální fotbalista, moji bráchové hráli fotbal a na vysoké v Německu jsem rok chodila na tréninky ženského fotbalu. Po návratu do Čech jsem ale nenašla něco, co by odpovídalo začátečnické úrovni. Nejsem žádný ligový talent, takže jen s kamarády organizujeme přátelské zápasy," popsala.

[chooze:article;value:512889]

​Prozradila na sebe, že mimo jiné je i skautka. "Byl to pro mě vždycky základ mít nějakou partu lidí, se kterými mohu jet na výlet. Moje krycí skautské jméno bylo Oliva, odvozené od křestního Olga," řekla Richterová.

To ale není jediné, čemu se zamlada věnovala. Kdysi jí vyšla i sbírka básní. "Každý v mládí dělá věci, na které pak málem zapomene. Když mi bylo zhruba 22, tak mi vyšla kniha, která se jmenuje Napříč kůrou. Teď už moc nepíšu, ale občas nějaký text do šuplíku napíšu," doplnila a jednu z nich rovnou zarecitovala.

[chooze:article;value:513688]

​V rámci své politické kariéry místopředsedkyně nečekala, že na její osobu bude tolik osobních útoků. "Jsou to často urážlivá a mnohdy i výhrůžná vyjádření. Zprvu byly 'jen' na sociálních sítích, člověk toho má plnou schránku a všechny zprávy jsou o hrozných urážkách i znásilněních. To přece nechcete, aby četly žádné ženy," nelíbí se Richterové.

Jenže někteří zachází ještě dál. "Poslední dobou se mi to stává, i když jdu s dětmi z hřiště. Kamarádku mých dětí to jednou i rozplakalo a moje děti ji utěšovaly, že to je normální, že se to mámě děje furt. To přece není normální svět, ve kterém chceme žít. Já se snažím dělat svou práci nejlépe, ale když je člověk ve volném čase s dětmi, tak by každý měl zvážit vulgární osobní útoky," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.