Naše Česko: Ceny pohonných hmot klesnou, tvrdí šéf sítě čerpacích stanic

Benzín se v tuto chvíli prodává v průměru za 40,51 Kč a nafta 40,41 Kč za litr. "V letních měsících cena nafty a benzínu každoročně roste. V posledním týdnu jsme nicméně viděli zlevňování, takže já doufám, že trend postupného zdražování, který jsme tu měli od května, se už zastavil a ta cena se obrátí směrem dolů," nastínil Jiří Ondra mladší.

V následujících týdnech by tak ceny měly klesat. "Je to samozřejmě navázáno na cenu ropy na globálních trzích, která se v posledních týdnech zlevnila. V návaznosti na to se snižují ceny ropných produktů na burze, pak se snižují ceny v rafineriích a v poslední řadě tohoto řetězce jsou maloobchodní prodejci, jako jsme my," popsal.

[chooze:article;value:524568]

​Všechny ukazatele tak podle něj naznačují zlevnění. "Ceny pohonných hmot by tak v následujících dvou týdnech měly klesat, v nejhorším případě stagnovat," prozradil generální manažer sítě čerpacích stanic s tím, že tento vývoj očekává u všech hráčů na trhu.

Kvalita pohonných hmot je v tuto chvíli téměř stejná na všech čerpacích stanicích. "Ten trh prošel velkým vývojem. Oproti tomu, jak to vypadalo v devadesátých letech, se to s tím, jak to vypadá dnes, nedá srovnávat. Dnes je ta kvalita už sjednocená. Pokud někde nastává problém, je to spíš technická nekázeň než nějaký úmysl," uzavřel Ondra s tím, že je srovnatelná s vysokou evropskou úrovní. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.