Nečekané odhalení o Harapesovi (†77). Největší tajemství vyplavalo až po smrti

[chooze:gallery;value:35896]

​I když Vlastimil Harapes dlouho nevěděl, že trpí vážnou nemocí, tak se stihl postarat o to, komu připadne jeho majetek. Řeč je především o chalupě a polovině domu v centru Prahy. Veřejnost dosud netušila, co všechno Harapes vlastní.

"Vlastík mi řekl, že vše zařídil," řekla Blesku malířka Zdeňka Holejšovská (74). Podle jejích slov mu záleželo na tom, aby dodržel slovo.

​"Už dávno rozhodl, že chalupu pod hradem Krakovec odkáže svým dvěma neteřím. A půl domu na Malé Straně chtěl vrátit do rodiny Topolů. Konkrétně Jáchymovi,“ popsala Holejšovská.

[chooze:article;value:555645]

​S básníkem a dramatikem Josefem Topolem (†80) je pojil dlouholetý vztah a k jeho dětem měl mít velmi blízko. Dům v malostranské Thunovské ulici vlastnili napůl. Harapesův podíl zdědí Topolův syn Jáchym (61), který by se tak měl stát jeho jediným majitelem.

Poslední rozloučení s baletním géniem bude v pondělí 27. května v historické budově Národního divadla od 12:00. Už v 11:20 ale může přijít každý, kdo by se chtěl slavnému umělci naposledy poklonit. Informovalo o tom Národní divadlo na svém facebooku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.