Nechce nic tajit. Petr Pavel zveřejnil zprávu o svém zdravotním stavu

Armádnímu generálovi ve výslužbě Petru Pavlovi po zdravotní stránce nic nebrání v tom, aby se mohl chopit prezidentského úřadu. Takové jsou závěry lékařů z Ústřední vojenské nemocnice, kde budoucí prezident 21. února absolvoval řadu lékařských prohlídek včetně vyšetření srdce a plic nebo sonografie břicha a prostaty.

"Komplexní vyšetření prokázala, že zvolený prezident je ze zdravotního hlediska plně způsobilý k vykonávání služby včetně všech náležitých povinností bez jakýchkoliv výjimek," píše se ve zprávě, kterou podepsal ředitel nemocnice Miroslav Zavoral.

[chooze:article;value:493581]

​Zvoleného prezidenta lékaři označili za "aktivního 62letého muže bez významných interních komorbidit". Poslední preventivní prohlídka před dvěma lety u něj odhalila pouze mírně zvýšený cholesterol. Jako léčba tehdy stačila dieta s omezením živočišných tuků. Nyní lékaři doporučili zahájit léčbu tzv. statinem. Budoucí prezident si má ale vystačit s jednou tabletkou na večer.

Podle lékařské zprávy dále Petr Pavel v roce 1993 podstoupil operaci nosní přepážky a o pět let později musel na sál ještě kvůli zlomenině bérce. Prodělal také kožní formu boreliózy. Naposledy si v roce 2009 vymknul palec, závažnější diagnózy zaznamenané nemá.

Přípravy na čtvrteční inauguraci vrcholí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.