Nehoda lodí v Chorvatsku. Zemřel jeden člověk, nepochopitelná reakce kapitána

Tragédie se odehrála u ostrova Murter na pobřeží Chorvatska v pondělí večer. Detaily, které posléze zveřejnili policisté, ukazují hlavně na bezohlednost kapitána jachty. Ta totiž v plné rychlosti narazila do boku rybářské lodi a usmrtila kuchaře, který byl v podpalubí. 

"Síla nárazu motorové jachty poškodila kabinu rybářské lodi. V důsledku toho na místě zahynul 61letý člen posádky," přiblížila policie z šibenicko-kninské župy. Za nehodu podle nich mohla vysoká rychlost plavidla a jeho nezodpovědné řízení. Muže nyní vyšetřují kriminalisté. 

[chooze:article;value:513150]

Detaily tragického incidentu už přiblížili i svědci z místa. "Zatímco jeho děti propadaly panice, kapitán jachty na ženu křičel a ptal se, kde má červenou bundu, že je v ní deset tisíc eur," řekl kapitán rybářské lodi Karlo Magić podle webu Dnevnik.hr

​Magić se o srážce dozvěděl od člena posádky, který vběhl do kajuty, aby varoval posádku, že se na ně řítí jachta. Kvůli rychlosti výletního plavidla podle něj zkušený rybář a námořník Tomislav Jakovljev, který loď v tu dobu řídil, neměl šanci srážce zabránit.

[chooze:article;value:509033]

​Posádka se ihned snažila evakuovat všechny přítomné a po chvíli se ze zřícené lodi vydala zjistit, zda je třeba ještě někoho zachránit i na palubě jachty. Právě tam se dočkali nepříjemného překvapení. Muž, který předtím jachtu ovládal v plné rychlosti, jen zmateně pobíhal a hledal peníze. 

"Hledáte bundu, kde máte peníze a přitom jste zabil člověka," řekl podle webu Danas.hr zmatenému vůdci jachty. On na to jen lakonicky opáčil, že to ale nebyla jeho chyba. Policistům si Magić také stěžoval, že museli dlouho čekat na pomoc, zatímco na místě umíral jeho přítel. Dodal rovněž, že mu je líto, že se kapitán jachty zatím neomluvil nikomu z posádky. 

Kosatky napadly chorvatskou loď. Jejich chování bylo neuvěřitelné, říká kapitán (07/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.