Nejdražší zmrzlina na světě je z lanýžů i zlata. Za cenu porce se dá koupit ojetina

[chooze:gallery;value:31837]

Pokud máte chuť zkusit nejdražší zmrzlinu na světě, budete si muset sáhnout hluboko do kapsy. Do Guinnessovy knihy rekordů se s ní zapsala japonská značka Cellato. Podle odborníků by totiž za stejnou částku lidé bez problémů pořídili ojeté auto.

Porce o objemu 130 mililitrů jejich mražené luxusní pochoutky vyjde na 873 400 japonských jenů (zhruba 138 tisíc korun).

[chooze:article;value:492922]

"Trvalo nám více než 1,5 roku, než jsme zmrzlinu dokončili. Byla spousta pokusů a omylů, abychom získali správnou chuť," citoval portál CNN zástupce společnosti.

Důvodem přemrštěné ceny jsou ingredience. Základem zmrzliny s názvem Byakuya, což v japonštině znamená "bílá noc", je smetana. Dále pak obsahuje dva druhy archivních sýrů, hoblinky bílých lanýžů, plátek jedlého zlata a také pastovitou kaši, která zbyla z procesu výroby saké.

Výroba nejdražší zmrzliny nebyla však jediným cílem společnosti Cellato. Chtěla totiž spojit evropské a japonské ingredience ve formě zmrzliny. Právě v rámci toho přišel šéfkuchař v restaurace v Ósace s tímto dezertem.

Zmrzlinová sezona začala a hygienici se vydali na první kontroly. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.