Nejsou vaše? Policie hledá majitele ukradených věcí. GALERIE

Policii na Jičínsku pěkně potrápil 42letý celostátně hledaný recidivista. Řízení bez řidičského oprávnění, odcizení auta i krádež 200 metrů elektro kabelů jsou totiž jen začátek. Muž se dopustil několika krádeží, kterými napáchal škodu přesahující 200 tisíc korun. Policisté teď pátrají po skutečných majitelích ukradených věcí.

Ty muž odcizil pravděpodobně ze zahrádkářské kolonie Žabírek v Jičíně. Tam měl muž páchat škodu hlavně v podzimních a zimních měsících. Policie tak upozorňuje, že někteří majitelé ještě ani nemuseli zaregistrovat, že jim věci chybí.

Mezi předměty, které muž ukradl, je třeba zahradní kolečko, dětské boby či venkovní křeslo. Případní majitelé, kteří věci na fotografiích poznají, se mají obrátit na telefonní číslo 974 533 341 nebo na bezplatnou linku 158.

[chooze:gallery;value:30914]

​Policie se s mužem seznámila ale už na Nový rok. Tehdy ho dopadla poté, co se hlídka v Jičíně pokoušela provést běžnou kontrolu. Řidič se ale pokusil policii ujet. Následně z rozjetého vozu vyskočil a utíkal pryč. Jednomu z policistů se ale podařilo muže doběhnout.

Jedoucí auto ale nikdo nezastavil. Dojelo tak až ke garážím, kde vrazilo do stojící Škody Fabia. Ta důsledkem nárazu přejela majiteli nohu. Staršího muže, který v době incidentu doléval provozní kapalinu, převezli záchranáři do nemocnice.

[chooze:article;value:496412]

​Tím ale kuriózní situace neskončila. Policisté zjistili, že automobil, ve kterém řidič ujížděl, nebyl jeho. Navíc ho řídil bez řidičského oprávnění, protože má rovnou několik platných zákazů řízení. Jeho trestná činnost pak měla pokračovat i dále. Například ze staveniště areálu tamní nemocnice ukradl podle policie minimálně 200 metrů elektro kabelů.

Nelenil ale ani v zimě, kdy se vloupal do zahrádkářské kolonie a zabydlel se v jedné z chat. Právě tam ho ale policie 24. ledna zadržela. Kvůli více než 25 záznamům v rejstříku mu tak hrozí až pětiletý nepodmíněný trest.

Duchapřítomný řidič zabránil tragédii. Od policie převzal ocenění:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.