Nemít botox bude jednou benefitem, říká miss. Dneska jsou holky jako přes kopírák

Tehdejší soutěž miss byla fenoménem, na který se u televizních obrazovek scházely celé rodiny. Vítězku po galavečeru znala celá země. "To už je dávná historie, už 23 let. Vzpomínám na to vždy v dobrém, ta soutěž mi byla velkým přínosem do života. Nemám žádnou špatnou zkušenost nebo něco, co bych udělala jinak. Byla jsem akorát hodně mladá, bylo mi jen 17. Takže mi to trochu vzalo bezstarostné dospívání a zážitky s vrstevníky," řekla Michaela Salačová.

Současné soutěže krásy prý nesleduje, je na nich ale podle ní znát to, že se časy mění. "Soutěže krásy měly jakousi úroveň, celý ten koncept byl luxusní, bylo to jiné než dnes. Myslím si, že se změnilo celkové vnímání krásy. Já nejsem zastáncem plastických úprav a dnes už má každá druhá mladá holka několik zákroků. Vypadají potom jako přes kopírák, což je škoda. Ideál krásy, kdy holky byly tak, jak je příroda stvořila, bez zákroků, je pryč, s čímž nesouzním," zkritizovala bývalá miss.

[chooze:article;value:506004]

Dvaačtyřicetiletá Michaela se snaží udržovat krásná i bez plastik a na postavě pravidelně dře v tělocvičně. "Je fakt, že po té čtyřicítce už jsem začala cítit, že třeba záda více bolí a fyzička není taková jako dřív. Najednou jsem šla se psy do kopce a říkám si, že nějak moc funím. Tak jsem začala chodit cvičit na powerplate. Mám to vyzkoušené z těhotenství, kdy jsem přibrala 38 kg, a tohle mi pomohlo do původní podoby," svěřila se dvojnásobná maminka.

Jako bývalá královna krásy ale nezanedbává ani svou tvář a pleť, vše ale pouze přirozenou cestou. "Samozřejmě stárnu, ale beru to přirozeně. Nikdy jsem nepodstoupila botox ani výplně. A říkám si, že to bude jednoho dne benefitem, protože většina holek dneska má několik zákroků," doplnila Salačová.

[chooze:article;value:506422]

Po miss se kromě modelingu věnovala DJství a byla známá jako velká divoška. Kde byla party, tam byla Michaela Salačová. "Jednou z mých nejdivočejších zkušeností byl třeba výlet do Čeljabinsku v Rusku, kde jsem hrála a cestovala úplně sama. Člověk se kolem těch 20 cítí ještě neohroženě, protože nemá děti. Létala jsem i do Portugalska, tam jsem dokonce měla malý fanklub," pochlubila se bývalá modelka.

Tyhle časy už jsou ale dávno pryč, Michaela se usadila a žije poklidným rodinným životem v Brně. "Já jsem tady v Brně ráda. Přestěhovala jsem se sem před 15 lety a ten klid, co tu je oproti Praze, je přesně to, co jsem hledala. V Praze jsem žila asi deset let a nepřirostla mi k srdci. Brno je klidnější, je pro mě líp uchopitelné a je tu všechno, co lidé k životu potřebují," popsala své dojmy Salačová.

[chooze:article;value:461730]

V moravské metropoli se věnuje lifestylovému blogu, alespoň tak zůstává v centru dění. "Byla to práce, kterou člověk mohl dělat i s dětmi doma. A za těch pár let, co to dělám, se z toho stala velká platforma, web, instagram, kde přináším lidem z Brna inspiraci na cokoli, co by je mohlo v našem městě i okolí zajímat," vysvětlila modelka.

A když tedy zrovna nepíše články, věnuje se početné rodině, a to dvěma synům, čtyřem psům a manželovi. S tím jí to klape už pěknou řádku let. "Já asi nejsem úplně ta, co by měla dávat rady jak na to. Prostě fungujeme spolu spoustu let, je to o kompromisech a důvěře. Je to hodně o společných věcech, s manželem máme stejné uvažování a chápání práce, rodiny, zodpovědnosti," uzavřela ikona začátku tisíciletí.

Ondřej Novotný během moderování soutěže Miss Czech Republic zariskoval. Podívejte se na video (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.