Nemocnici už došla trpělivost s řidiči. Nechává jim odtahovat auta

Problém na parkovištích v areálu jihlavské nemocnice trvá již déle, dosud se ho ale nepodařilo vyřešit. A situace je podle jejího vedení neúnosná. "Sanitky s pacienty se neměly jak dostat ke vchodu do nemocnice. Auta stála opravdu všude, ničila trávu, ohrožovala chodce," zhodnotila nemocnice v příspěvku na facebooku parkování v jejím areálu.

Rozhodla se proto, že už se s řidiči mazlit nebude. "Museli jsme přistoupit k odtahům aut. Za odtah se platí více než dva tisíce korun. Také pro nás je to nepopulární krok, ale domluva bohužel v tomto případě nefunguje," vysvětlila nemocnice s tím, že se pokoušela situaci řešit i jinak.

[chooze:article;value:474333]

​Například v uplynulém měsíci její zaměstnanci dávali denně informační lístečky za okna aut. Ke zlepšení to ale nevedlo. "Prosíme, parkujte pouze na plochách vyhrazených, nestůjte na silnicích, nebraňte provozu. V celém areálu je mimo vyhrazená místa k parkování zákaz stání," vyzvala nemocnice řidiče.

Pod příspěvkem si někteří lidé postěžovali na kapacitu parkoviště. Nemocnice v reakci na to podotkla, že je v plánu parkovací dům. "Nicméně areál nyní bohužel není nafukovací," konstatovala.

Jihlavská nemocnice není první, která řeší tento problém. Před lety musela po opatřeních sáhnout například i nemocnice v Kolíně, která mimo jiné vytvořila nová parkovací místa sloužící přednostně pro její zaměstnance a uvolnila tím místo u pavilonů pro pacienty.

Už léta mají řidiči problém zaparkovat i u pardubické nemocnice. Pro některé není problém zaparkovat i na heliportu, kde přistávají záchranářské vrtulníky.

O plánovaném řešení se dozvíte v reportáži z loňského listopadu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.