Není to žádná dovolená! Delegátka popsala náročnou práci s klienty

Nekončící dovolená a luxus zahraničních resortů. Takto si velká část laiků představuje život delegátů v dovolenkových resortech. Podle delegátky cestovní kanceláře Blue Style Lucie Andrýskové tomu tak ale rozhodně není. "Práce delegáta je psychicky i časově velmi náročná. V hlavní sezoně pracujeme téměř každý den a od rána do večera," začala.

"Klientů je opravdu spousta, takže jsme rádi, když se nám alespoň jednou za týden podaří si na pláž na chvilku lehnout a jít k moři, jak si všichni myslí, že to děláme většinu času," řekla Lucie Andrýsková.

Typický den delegáta v hlavní části sezony prý začíná přípravou na uvítací informační schůzku s klienty. Ty prý mohou trvat i osm hodin. V některých destinacích následně čeká delegáta cesta na letiště pro další klienty.

[chooze:article;value:504310]

Delegáti jsou navíc k dispozici na telefonu 24 hodin denně. "Telefony u sebe máme neustále. Nicméně s klienty se zásadně setkáváme na uvítacích schůzkách nebo máme návštěvní hodiny na hotelu. Primárně tedy s klienty řešíme veškeré věci na schůzkách. Samozřejmě když je nějaká urgentní situace, tak jsme klientovi k dispozici," uvedla delegátka.

Mezi nejčastější problémy, které s klienty řeší, je komunikace na recepci ohledně technických závad na pokoji. "Poprvé mě šokovalo, když mi například zavolali klienti ve dvě hodiny ráno, když jsem spala, a potřebovali akutně zajistit další toaletní papír, protože jim v ten moment došel," přiblížila Lucie Andrýsková jeden z netradičních požadavků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.