Nevidomý hudebník zapomněl v Mostě saxofon. Myslel si, že mu ho ukradli

Litvínovský hudebník Ondřej Krejča je od narození nevidomý, ale i přesto hraje na řadu hudebních nástrojů. Jenže v pondělí přišel o svůj saxofon. Krejča na sociálních sítích nejprve sdílel, že mu byl nástroj ukraden, což vyvolalo vlnu solidarity mezi lidmi, kteří informaci šířili dál. Později se ovšem ukázalo se, že ho zapomněl na autobusové zastávce u obchodního domu Central v Mostě.

"Tento nástroj je pro mě důležitý, používám ho ke své práci. Hrou na saxofon se snažím ostatním lidem rozdávat radost. Věřím, že se mi brzy vrátí," informoval mladý muzikant na svém instagramovém profilu.

Poté přišla radostná zpráva. Nástroj se v pořádku našel a vrátil zpět do Ondřejových rukou. "Nástroj byl nalezen a v pořádku navrácen nálezkyní, které bych tímto chtěl z celého srdce poděkovat," přidal multiinstrumentalista. Kromě hřejivého pocitu z vykonání dobrého skutku si podle Krejči žena přišla i na odměnu.

[chooze:article;value:531376]

Ztráta saxofonu neměla podle informací TN.cz na Krejčovo pondělní vystoupení vliv. Nástroj totiž vyměnil za piano. Nadaný umělec kromě těchto nástrojů ovládá také bicí, zobcovou flétnu, tahací a foukací harmoniku, akordeon či klarinet. Vystupuje také v Hudebním divadle Karlín ve hrách Slunce, seno, jahody, The Bodyguard a Alenka v říši divů.

Dívka našla v Třeboni peněženku s více než 10 tisíci. Vše poctivě vrátila (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.