Nouzové přistání na Krétě: Češi na palubě popsali děsivé chvíle

[chooze:gallery;value:32094]

​​Let společnosti Smartwings z Řecka do Prahy ohlásil krátce po startu technické potíže. Z ostrova Kréta se cestující vydali ve středečních dopoledních hodinách, do cílové destinace ale zatím nedoletěli.

Letadlo ještě nebylo ani v půlce cesty, když se podle radaru společnosti AirNav otočilo a zamířilo zpátky na Krétu. ​Podle deníku Airlive mělo letadlo krátce po vzletu vyhlásit nouzový stav, a to zřejmě kvůli přetlaku v kabině. 

Podle Kláry z Karlových Varů, která v letadle cestovala, mělo letadlo problémy ještě před startem. "Zhruba necelé dvě hodiny něco opravovali," popsala redakci TN.cz. Letadlem se prý linul zápach, letušky nervózně pobíhaly uličkou a brzy na to vypadly i kyslíkové masky. O celé situaci mluví jako o "hrozném zážitku".

[chooze:article;value:503656]

Komplikace na dotaz redakce TN.cz potvrdila i společnost Smartwings. "Po vzletu z letiště Chania (ostrov Kréta) posádka letadla indikovala závadu a z tohoto důvodu se letadlo vrátilo zpět na Krétu, kde bezpečně přistálo na letišti v Heraklionu," uvedla mluvčí společnosti Vladimíra Dufková. 

Pro cestující společnost vypravila náhradní letadlo, které je má dopravit zpět do Prahy. "Všem cestujícím se velice omlouváme za komplikace a zpoždění. Bezpečnost je v těchto případech absolutní prioritou," dodala Dufková. 

Muž za letu otevřel nouzový východ. Několik lidí skončilo v nemocnici (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.