O Tinu Turnerovou pečovala sestřička Silvia: "Neztrácela krásný pohled a pokoru"

[chooze:gallery;value:31874]

Lidé se připravují na poslední rozloučení s rokenrolovou legendou Tinou Turnerovou, která léta bojovala s vážnou nemocí. Málokdo však tuší, že o ní při náročné léčbě pečovala Slovenka Silvia Hudáčková z Tater. Zdravotní sestřičce se zpěvačka vryla hluboko do paměti.

"Byl to krásný člověk. Všechno zvládala se ctí. Každá dialýza s ní musela mít speciální podmínky. Během celé léčby jsme nikomu nemohli říkat, kdo se u nás léčí," zavzpomínala pro web tvnoviny.sk Silvia Hudáčková.

[chooze:article;value:506403]

Odtajnit svůj podíl na léčbě zpěvačky mohl personál až po její smrti. "Na oddělení nám řekli, že přijde nějaká známá osobnost, ale byla označená jako Frau B, takže jsem dopředu nevěděli, o koho se jedná. Až potom jsme zjistili, že jde o člověka takového jména. Ona byla svou nemocí známá, když ale přišla na oddělení, bylo vidět, že se na ní už podepsala," řekla zdravotní sestra.

Nikdy to však nevzdala. "Já jsem stále říkala, že měla úsměv v očích. Snažili jsme se respektovat situaci, ve které se ocitla. Byla opravdu člověk, který nám nedělal žádné starosti, ale naopak nás vždy podržel. Každý totiž na první dialýzu s ní šel trochu s napětím. Byla to pro nás všechny na oddělení velká výzva. Každá její dialýza musela mít speciální podmínky. Ale byla vždy se vším spokojená, takže to pro nás bylo takové zadostiučinění," dodala.

[chooze:article;value:506160]

Na dialýzu pravidelně dojížděl s Tinou její druhý manžel. "Byla to ukázka krásného vztahu. Přivezl ji na dialýzu, pak si šel něco zařídit a následně se pro ni vrátil. Protože podialyzační stavy jsou opravdu náročné. Neztrácela nikdy ale krásný pohled v očích, pokoj a takovou pokoru," uzavřela Silvia Hudáčková.

Zemřela královna rokenrolu Tina Turnerová. Podívejte se na video (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.