Objevte kouzlo zářijové dovolené: 5 důvodů, proč vyrazit po hlavní sezóně

Pokud stále váháte, zda vyrazit na dovolenou právě v září, představíme vám pět důvodů, proč je toto období ideální pro vaše cestovní plány. Nechte se inspirovat a vyrazte s cestovní kanceláří Blue Style do destinací, které si v září zamilujete ještě více.

  1. Méně turistů

V hlavní letní sezóně jsou pláže, hotely i turistické atrakce často přeplněné, zatímco září přináší vítaný klid a pohodu. Místo dlouhých front u oblíbených památek či hledání volného lehátka u bazénu si můžete užít zasloužený odpočinek. Atmosféra v destinacích je v tomto období poklidnější, což vám umožní naplno si vychutnat každou chvíli vaší dovolené.

  1. Příjemné počasí

Jedním z dalších benefitů zářijové dovolené je příjemné počasí, které v září převládá v mnoha oblíbených destinacích. Teploty jsou stále dostatečně vysoké na to, abyste si užili sluneční paprsky na pláži, ale zároveň už nejsou tak extrémní jako v letních měsících. Toto období je ideální pro aktivní dovolenou, kdy můžete kombinovat odpočinek na pláži s procházkami po okolí nebo výlety do přírody. A pokud si večer dopřejete sklenku vína při západu slunce, budete mít dojem, že čas běží pomaleji a vy si můžete naplno užít každý okamžik.

  1. Volnější pláže

Kdo by nechtěl zažít poloprázdné pláže a volná lehátka přímo u moře? Můžete si také dopřát procházky po pobřeží, poslouchat šumění vln a relaxovat u moře, které je stejně příjemné jako v létě. Můžete si opravdu užít klidné koupání, opalování nebo prostě jen odpočinek pod slunečníkem.

  1. Super zážitky

Památky, jež jsou během léta obklopeny nekonečnými davy turistů, se v září stávají přístupnějšími a vy si je můžete vychutnat v jejich plné kráse. Můžete se ponořit do místní kultury, ochutnat tradiční jídla v rodinných restauracích, které si pečlivě střeží svá kulinářské tajemství, nebo se projít uličkami malebných městeček. Takové chvíle vám umožní skutečně poznat ducha dané destinace a odnést si nezapomenutelné zážitky.

  1. Příznivější ceny

„Po hlavní turistické sezóně se ceny ubytování, letenek i místních služeb často snižují, což znamená, že za svou dovolenou zaplatíte méně, aniž byste museli slevit ze svých nároků na komfort a kvalitu. Dokonce i restaurace, obchody a místní turistické atrakce se snaží přilákat návštěvníky nižšími cenami, což vám umožní užít si více zážitků za méně peněz,“ říká Lenka Pátek, expertka na cestování a obchodní ředitelka CK Blue Style.

​Září je ideální čas na to, abyste si prodloužili léto a užili si dovolenou, která vám nabídne víc než jen odpočinek. Pokud hledáte dokonalý únik, doporučujeme Hotel Monarque El Fatimi v Tunisku, kde vás okouzlí nádherná pláž s jemným pískem, místní kuchyně a pestrý výběr aktivit pro celou rodinu. Hotel Pine Beach Belek se pyšní skvělou polohou na pláži Turecké riviéry. Nadchne vás i elegantními pokoji, aquaparkem s tobogany a několika bazény. K dispozici jsou různé aktivity, od plážového volejbalu po tenis, kulečník a fitness centrum. Animační tým organizuje denní aktivity a často se konají večerní akce, jako jsou show, párty a hry.

Kombinace klidnější atmosféry, krásného počasí, volných pláží a příznivých cen vytváří perfektní podmínky pro nezapomenutelnou dovolenou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.