Oblíbená herečka končí divadelní kariéru: Švormová dala sbohem velké životní etapě

[chooze:gallery;value:36106]

Divadlo Na Jezerce se loučí s jednou z význačných osobností. Herečka Libuše Švormová zde odehrála poslední představení v životě. "1. června jsme Na Jezerce hráli Gervaisův a Hřebejkův After Life. Běžná červnová repríza se stala mimořádnou událostí tím, že s námi naposledy hrála naše milovaná kolegyně Libuše Švormová," oznámil principál divadla Jan Hrušínských na sociálních sítích.

Kolegové herečce vystrojili pořádnou rozlučku. Nechyběli na ní Miluše Šplechtová, Jaroslav Satoranský, Milan Šteindler, Jaromíra Mílová, Anežka Rusevová nebo Petr Vacek. Od nich všech dostala herečka krásné květiny. "Chtěl bych jí znovu ze srdce poděkovat. Věřím, že všechny ty emoce, smutek, smích i chvíle pravdy v jejích hereckých výkonech zůstanou ve zdech našeho divadla navždycky," svěřil se Hrušínský

[chooze:article;value:524970]

Podle něj ovšem jejich přátelství nekončí a budou se i nadále vídat. "Libuško, děkujeme, bude se nám stýskat! Těším se, že se často uvidíme při premiérách či různých dalších příležitostech k setkání," rozloučil se s legendární herečkou ředitel divadla.

Zavzpomínal i na její bohatý repertoár. "Celý večer jsem měl před očima všechny její role, které v našem divadle za ta dlouhá léta sehrála. Skvělou Kristu v Paní Plukovníkové, kde v režii Vladimíra Strniska byla znamenitou protihráčkou Jiřiny Bohdalové a Jaroslava Satoranského, úchvatnou Verindu Gedgeovou v Hřebejkově komedii Je úchvatná či pravdivou a dojemnou Anne ve zmíněném After Life," popsal ještě Hrušínský.

Švormová se objevila ve specialistech. Ztvárnila maminku s alzheimerem: (6/2024)

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.