Obří pocta pro hokejistu Holíka. Stane se čestným občanem Jihlavy

Jiří Holík, skvělý hokejový útočník a držitel čtyř olympijských medailí. Je i trojnásobným mistrem světa a nezapomenutelnou jihlavskou legendou.

Je členem té nejslavnější dynastie Dukly Jihlava, se kterou v 60. a 70. letech minulého století tady na stařičkém Horáckém zimním stadionu vyhrál sedm mistrovských titulů. A díky tomu se teď stane i čestným občanem Jihlavy. 

"Dukla celá byla součástí moderní historie Jihlavy, tvořila identitu Jihlavy a bratři Holíci jak Jarda, tak Jirka určitě byli ty největší ikony, takže Jirka Holík je správné jméno," myslí si primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS).

[chooze:article;value:501020]

"Každá pochvala nebo uznání je příjemné," poznamenal Holík. "Lepší, než když vám lidi nadávají, to jsem taky ve své kariéře zažil," dodal.

Jiří Holík je s 319 starty rekordmanem v počtu odehraných zápasů v československé reprezentaci. Dal během nich 132 gólů. Je i členem síně slávy mezinárodní hokejové federace. Momentálně si užívá života a fanoušci hlavně v Jihlavě na něj nedají dopustit.

"Člověku je milé, když někdo pozdraví a řekne: 'Jirko, to jsme měli radost.' To je příjemné, když vás divák ocení bezprostředně na ulici," řekl Holík. Oficiálně mu čestné občanství vedení Jihlavy předá během slavnostního večera v polovině května.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.