Obří požár spalovny v Prešově! Lidi z okolí museli evakuovat

Hlášení o požáru obdrželi hasiči kolem půl desáté večer. "Rozsah požáru je velký. Mnoho techniky je nasazeno z okresu Prešov, sousedních okresů a Košického kraje. Na místě jsou i jednotky složek integrovaného záchranného systému," informovala agentura SITA s odkazem na operačního důstojníka, který situaci na místě popsal jako hektickou.

„Krizový štáb města Prešov je v pohotovosti, připravený poskytnout maximální součinnost Hasičskému a záchrannému sboru. Komunikujeme i s odborem krizového řízení Okresního úřadu Prešov," citoval portál Sme.sk primátora Prešova Františka Oľha.

[chooze:article;value:527926]

"Zatím jsou evakuované všechny firmy v okolí a všechno vyháníme ven, civilisty i zaměstnance firem. Hoří sklady společnosti, která má v Prešově spalovnu odpadu. Vypadá to na extrémně rozsáhlý požár," prohlásil primátor s tím, že na místě požáru dochází permanentně k explozím. V těsné blízkosti požáru byly preventivně evakuovány i obyvatelé dvou obytných domů. 

Podle jeho slov hoří značná část areálu, kde se nachází i sklady hořlavých látek. Zda hoří i nebezpečný odpad primátor zatím nemohl s určitostí říct. Hasiči podle něj mají požár již pod kontrolou a očekává se příjezd chemické laboratoře.

"Město Prešov přijalo zprávu o velkém požáru v Jilemnické ulici. Požár vznikl pravděpodobně v prostorech skladu hořlavých látek společnosti Fecupral. Na místě jsou záchranné složky a množství hasičské techniky. Žádáme občany, aby aktuálně nechodili do Budovatelské ulice, nevycházeli ven a zavřeli okna," uvedli zastupitelé na oficiální facebookové stránce města Prešov. Záchranná služba zatím neeviduje žádné zraněné.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.