Obří požár způsobil škodu za miliony na Pardubicku. Hasiči už znají příčinu

Muž si měl s sebou při stěhování do nového domu vzít i televizi starou více než deset let. Toto rozhodnutí ho ale málem stálo život, jelikož právě televize způsobila požár domu. Hasiči zjistili, že zásuvky v domě byly v pořádku, a požár byl podle nich způsoben zkratem na součástce televize.

Hasičům trvalo dvě hodiny, než oheň dostali pod kontrolu. V momentě, kdy k domu přijížděly první jednotky, už byla střecha dávno v plamenech.

[chooze:article;value:551051]

Na místě byla bohužel práce i pro záchranáře. Museli ošetřit člověka, který se dusil kouřem, a pak i spolubydlícího, který se vrhl do plamenů zachránit psa. To se mu sice podařilo, ale sám skončil s vážnými popáleninami v nemocnici. V ohrožení života se ocitli i samotní hasiči, jelikož střechu pokrývaly fotovoltaické panely, a hrozil tak úraz elektrickým proudem.

Škoda je vyčíslena na osm milionů korun. Třetina střechy prohořela kompletně a zároveň vyhořelo i podkroví. Příčinu požáru, tedy závadu na televizi, hasiči oficiálně stanovili po dvou měsících. Původně pracovali mimo jiné i s verzí, že se mohlo jednat o žhářský útok.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.