Obrovská tragédie. Fotbalové hřiště zasáhl blesk, trenér zemřel

Blesk, který ve čtvrtek zasáhl fotbalové hřiště ve městě Courrières v severní Francii, si vyžádal jeden lidský život a několik dalších lidí zranil. Podle informací francouzského webu The Connexion zemřel 31letý Jordan – trenér týmu, který v tu chvíli zrovna na hřišti trénoval.

Trenér prý svůj tým vyzval k tomu, aby kvůli špatnému počasí hřiště raději opustil. Ve chvíli, kdy skupina začala odcházet, Jordana zasáhl blesk. Přivolaná záchranná služba ho na místě prohlásila za mrtvého.

Jeden z hráčů utrpěl vážná zranění a záchranáři ho transportovali do nedaleké nemocnice. Dalšímu hráči pak prý blesk způsobil lehká zranění. Ostatní fotbalisté byli pak "v šoku, ale nezranění".

[chooze:article;value:556426]

Na místo tragédie přispěchala Jordanova rodina. "Když jsem přijel, tak jsem si říkal, že je to v pořádku, že je v sanitce, že musí být zraněný. Pak jsem ale viděl oči záchranářů a rychle mi rychle došlo, že zemřel," svěřil se jeho zdrcený otec. "Byl zdravý. Nerozumím tomu. Přeju si, aby se to stalo mně," dodal. Jordan byl navíc tatínkem malého syna.  

"Byl učitel a trénoval děti, dělal všechno. Byl pro klub skvělým člověkem. Fotbal byl celý jeho život," řekl Jordanův bratr.

Jak připomíná německý deník Bild, podobný případ se stal tento týden i v Drážďanech. V pondělí večer tam na břehu Labe blesk zranil celkem deset lidí. "Podle prvotních zjištění jsou čtyři lidé vážně zranění, dva z nich museli být resuscitováni," řekl mluvčí tamních hasičů Michael Klahre.

Litomyšl zasáhla v pondělí silná bouře. Silnice zůstaly pokryté kroupami:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.