Odborníci odhalili přesný čas, kdy pít kávu. Ráno to překvapivě není

Pro mnoho lidí je nepředstavitelné začít den bez šálku kávy. Abychom si ale udrželi produktivitu co nejdéle, je lepší si tento nápoj dopřát později. Zjistili to na základě výsledků své studie odborníci z firmy Office Space, píše deník The Sun. Využili data více než dvou tisíc lidí pijících kávu.

Ukázalo se, že lidé jsou v práci nejproduktivnější přibližně od 10:20 do 13:27 hodin. Během odpoledne se pak pracovní tempo dál zhoršuje a další zásadní zlom přichází ve 14:06. Aby pracovníci doplnili energii a vyhnuli se poklesu produktivity, nejefektivnější čas pro vypití kávy je podle studie 13:27. 

Pití kávy mate receptory v mozku, což způsobuje, že si tělo myslí, že máme více energie, než kolik máme ve skutečnosti. Kofeinové nápoje bychom měli konzumovat s mírou, nadměrné množství může mít negativní účinky. Pokud ale kávu pijeme v rozumném množství, může to mít naopak podle mnoha studií na naše zdraví pozitivní vliv.

[chooze:article;value:475234]

​Například ve studii publikované minulý rok v odborném časopise Annals of Internal Medicine vědci odhalili souvislost mezi pitím kávy a nižším rizikem smrti. Lidé, kteří pili 1,5 až 3,5 šálku denně, měli až o 30 procent nižší pravděpodobnost úmrtí ve sledovaném období než ti, kteří kávu nepijí vůbec.

"Je to ohromné. Existuje jen velmi málo věcí, které vám sníží šanci na úmrtí o 30 procent," vyjádřila se k výsledkům studie docentka medicíny na Harvardově univerzitě a zástupkyně šéfredaktora časopisu Annals of Internal Medicine Christina Weeová. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.