Opozici vadí nominace Hladíka. Premiér je naprosto slabý, řekla Schillerová

Bývalý první náměstek Brna a místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík se chystal na ministerstvo už začátkem října. Jeho jmenování ale zkomplikovala kauza přidělování městských bytů v Brně. Dva týdny po ohlášení záměru zamířili na brněnskou radnici policisté a při razii prohledali i Hladíkovu kancelář. Od té doby čelil Hladík podezření.

Premiér Petr Fiala chtěl proto s návrhem na jmenování Hladíka počkat na případný posun v kauze. Hladík obviněn nakonec nebyl.

[chooze:article;value:481894]

"Před časem jsem řekl, že chci poskytnout dostatek času, aby se situace kolem pana Hladíka vyjasnila. Potřebná doba uplynula. Podle informací, které jsou k dispozici, není Petr Hladík z ničeho obviněn a není proti němu vedeno trestní stíhání. Proto jsem vyhověl nominaci KDU-ČSL a poslal prezidentu republiky návrh na jmenování Petra Hladíka ministrem životního prostředí," vysvětlil Fiala.

"To, co jsem od začátku říkal, se ukázalo pravdou. Nejsem z ničeho obviněn, obžalován, mám svědomí čisté. Jsem rád, že se to celé vyřešilo. A těším se na setkání s panem prezidentem," nechal se slyšet Hladík.

"Já jsem nevěřila, že tohle premiér udělá. Premiér je naprosto slabý premiér, který dnes jen pod vidinou toho, aby udržel u moci svou vládu, je schopen udělat cokoliv," myslí si předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová.

Poslední slovo ohledně jmenování bude mít prezident Zeman. "V pondělí 2. ledna se od 13 hodin v Lánech uskuteční novoroční oběd s panem premiérem, to bude jistě příležitost k diskusi nad aktuálními tématy," uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. V minulosti už prezident Zeman některé ministry jmenovat odmítal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.