"Opráším svoji pušku!" Muž vyhrožoval Bidenovi, zemřel při razii FBI

Podle informací z amerických médií, která se odvolávají na své zdroje, byla domovní prohlídka, během které došlo k incidentu, součástí vyšetřování výhrůžek adresovaných Bidenovi a dalším politikům, uvedla to například televize ABC. Zastřelený muž, identifikovaný jako Craig Robertson, byl podezřelý i z výhrůžek vůči lidem zapojeným do stíhání amerického exprezidenta Donalda Trumpa.

Robertson byl podezřelý ze tří různých trestných činů, včetně výhrůžek vůči hlavě státu. Na sociálních sítích měl psát třeba to, že "opráší svoji odstřelovačskou pušku M24". Vyšetřovatelé jeho vyjádření brali vážně, což vedlo k provedení domovní prohlídky a následnému tragickému incidentu.

Robertson se netajil sympatiemi k bývalému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Sám sebe označoval spojením "MAGA Trumper", přičemž odkazoval na Trumpovo heslo Make America Great Again ("Udělejme Ameriku znovu skvělou"), upozornila agentura AP.

Sousedi Robertsona reportérům AP popsali jako staršího křehkého muže, které chodil s vyřezávanou holí. Často u sebe nosil zbraň, sousedům to ale jako hrozba nepřišlo. "V žádném případě by nejel odsud do Salt Lake City, připravil si pušku a pak střílel na prezidenta, to stoprocentně ne," řekl soused muže Andrew Maunder.

[chooze:article;value:517219]

​Prezident Biden, který se v době incidentu nacházel na cestě do Utahu, byl o situaci informován. Jeho návštěva státu pokračovala podle plánu, ale s přísnějšími bezpečnostními opatřeními.

FBI pokračuje ve vyšetřování incidentu a dalších výhrůžek vůči prezidentovi a lidem zapojeným do stíhání Donalda Trumpa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.