Otec opustil devítiletého syna v parku. Chtěl jsem pro něj lepší život, tvrdil

Když se devítiletý chlapec pocházející z Číny před dvěma týdny probudil v parku na jihokorejském ostrově Čedžu, byl sám. Po jeho otci, s nímž do Jižní Koreje přišel, nebylo ani stopy. To jediné, co po něm zbylo, byl dopis psaný v angličtině.

Osamělého plačícího chlapce si všiml náhodný kolemjdoucí, který kontaktoval policii. V tajemném dopise, který otec na místě nechal, se dočetli smutný příběh rodiny. Otec vysvětloval, že na ostrov společně se synem dorazil 14. srpna a o tři dny později skončili na ulici, píše portál Korea Times.

[chooze:article;value:518806]

Svého synka zanechal v parku v naději, že se dostane do korejského sirotčince, kde bude mít střechu nad hlavou a zajištěné potřeby. "Doufám, že se dostane do dobrého zařízení, lepším, než jakého by se mu dostalo v Číně," napsal otec v dopise podle portálu Korea JoongAng Daily.

Policie začala otce okamžitě hledat. Za pomoci bezpečnostních kamer jej vystopovala hned druhý den. Otec se přiznal, že synka opustil, trval však na tom, že se o něj po ztrátě manželky nedokázal sám postarat, a doufal, že bude mít v Koreji lepší život.

Jeho naděje se však nenaplnily. Korejské úřady se o syna postaraly jen do chvíle, než zjistily jeho příbuzné v Číně. Hned poté jej poslaly zpátky domů. Otec v Koreji čelí obvinění ze zanedbání výchovy dítěte.

Policisté na Plzeňsku řešili únos dítěte. Našli jej v hospodě, muž skončil v cele (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.