Otřesné chování řidičů na dálnici D5. Desítky se jich otáčely či couvaly

Dopravní nehoda na dálnici D5 v neděli omezila provoz ve směru na Rozvadov. Ráno tam bouralo auto, ve kterém cestovalo pět cizinců, z nichž jeden nehodu nepřežil. Policii a hasičům se podařilo následky nehody krátce po poledni odstranit.

Jenže ne všichni řidiči měli tu trpělivost, aby čekali ve tvořících se kolonách. Někteří z nich se začali na dálnici otáčet, aby se mohli vrátit k nejbližšímu sjezdu a kolony tak objet. K tomu se nebáli využít ani záchranářskou uličku.

[chooze:article;value:509682]

Při otřesném chování řidiče natočila jedna ze čtenářek TN.cz a záběry redakci poskytla. "Těch aut se vracelo minimálně třicet. Řidiči couvali a otáčeli se na dálnici, jeli v protisměru i záchranářskou uličkou," sdělila. O všem dala vědět i policii.

Řidiči, kterým se nechtělo čekat, svým otáčením pořádně riskovali. V protisměru totiž velmi snadno mohlo jet další auto, kterému by se nestihli vyhnout, a rázem by tak na D5 přibyla nová nehoda. Zdraví i životy však nejsou to jediné, co dávali řidiči v sázku.

Za takovou jízdu totiž hrozí velmi přísné tresty. Podle portálu 12bodů platí za jízdu v protisměru, otáčení nebo couvání na dálnici trest v podobě sedmi bodů. Navrch hrozí řidiči pokuta ve výši mezi 5 a 10 tisíci korun a zákaz řízení na půl roku až jeden rok.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.