Palác tvrdil, že Kate s rakovinou nebojuje. Měl pro to srdcervoucí důvod

Princezna Kate po týdnech spekulací prolomila mlčení a na sociální síti X oznámila zdrcující zprávu – budoucí královnu Velké Británie sužuje zákeřná rakovina. Prozradila i důvod, proč informaci tak dlouho držela pod pokličkou, a to i navzdory různým konspiračním teoriím, které se v poslední době objevily.

V lednu dokonce Kensingtonský palác popřel, že by Kate měla rakovinu. Nebyla to ale záměrná lež, píše deník Mirror. Nemoc se totiž projevila až poté, co Kate v lednu podstoupila plánovanou operaci břicha. Do té doby o ní nikdo neměl ani tušení. 

"V lednu jsem v Londýně podstoupila rozsáhlou operaci břicha a v té době se myslelo, že můj stav není rakovinný," řekla. "Operace byla úspěšná. Pooperační testy ale prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, že bych měla podstoupit chemoterapii," dodala princezna.

[chooze:article;value:547724]

V následujících týdnech se pak společně s Williamem rozhodli oznámit smutnou novinu dětem. "Trvalo nám, než jsme všechno vysvětlili Georgovi, Charlotte a Louisovi způsobem, který je pro ně vhodný, a ujistili je, že vše bude v pořádku," přiznala.

Svým dětem prý také zdůraznila, že je každým dnem silnější. "Bylo to neuvěřitelně těžkých pár měsíců pro celou naši rodinu, ale měla jsem fantastický lékařský tým, který se o mě skvěle staral, za což jsem moc vděčná," řekla Kate.

Princezna požádala, aby měla veřejnost pochopení i nadále a rodině dala čas na vzpamatování. "Doufáme, že pochopíte, že jako rodina nyní potřebujeme nějaký čas, prostor a soukromí, než dokončím léčbu," požádala.

Princezna Kate oznámila svou diagnózu ve videovzkazu na sociálních sítích:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.